Sos de vin cu scortisoara

Printeaza

Sos de vin cu scortisoara din: vin rosu, galbenusuri, zahar, scortisoara, cuisoare.

Ingrediente:

  • 2 pahare (mari) vin roşu
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 pahar zahăr tos
  • 2 g scorţişoară
  • 2-3 cuişoare

 

Mod de preparare:

Sos de vin cu scortisoara: Frecăm gălbenuşurile cu zahărul. Punem la fiert vinul cu scorţişoara şi (după gust) cu cuişoarele.

După 1-2 clo­cote turnăm peste gălbenuşuri, încet, cîte puţin, amestecînd mereu.

Strecurăm într-o cratiţă şi punem pe foc să se în­groaşe, bătînd cu telul.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.