Sos de visine cu frisca din: visine, apa, zahar pudra, coaja de lamaie, suc de lamaie, gelatina, scortisoara, frisca.
Ingrediente:
1,5 kg visine congelate
300 ml apa
230 g zahar pudra
coaja rasa a unei lamai
sucul unei lamai
3 foi gelatina
un baton scortisoara
pentru servit:
frisca
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se pun vişinele congelate, sucul şi coaja de lămâie, batonul de scorţişoară, zahărul şi 300 ml apă.
Se lasă pe foc 30 de minute, timp în care se înmoaie gelatina în apă rece.In ultimele 5 minute de fiert vişinele, se pune gelatina, se amestecă şi se trage de pe foc.
Se scoate imediat batonul de scorţişoară.
Se pune sosul de vişine răcit în pahare alternativ cu frişcă şi se aduc la masă.
Jeleu de visine cu frisca din: jeleu, apa, visine, zahar, frisca, menta. Ingrediente: 4 plicuri jeleu 1 litru apă 1 kilogram vişine 8-9 linguri zahăr Pentru decor: frişcă frunze de mentă Mod de preparare: Speli vişinele şi le scoţi sâmburii. Le laşi la scurs, apoi le împărţi, în mod egal, în 4 sau 5 […]
Prajitura delicioasa cu vanilie, visine si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de migdale si de lamaie, praf de copt, sare, budinca de vanilie, lapte, frisca lichida, visine (pot fi si congelate), gelatina. Ingrediente: 14 oua 14 liriguri zahar 14 linguri faina esenta de migdale si de lamaie 1 praf de copt 1 praf de sare Pentru crema: 2 plicuri budinca […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.