Sos Wasabi clasic

Printeaza

Sos Wasabi clasic din: pudra de wasabi, apa rece, zahar, sos de soia. Wasabi provine din Japonia și este obținut din rădăcinile plantei Wasabia japonica, cunoscută și sub numele de hrean japonez. Rădăcinile sunt zdrobite pentru a produce o pastă sau pulbere verde.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de pudră de wasabi
  • 2 linguri de apă rece
  • 1 linguriță de zahăr
  • O linguriță de sos de soia

 

Mod de preparare:

Într-un bol mic, amestecați pudra de wasabi cu apă rece pentru a forma o pastă. Adăugați apă treptat și amestecați până când obțineți consistența dorită.

Dacă doriți o pastă mai groasă, adăugați mai puțină apă; pentru o pastă mai subțire, adăugați mai multă apă.

Adăugați zahărul și sosul de soia în pasta de wasabi. Amestecați bine până când toate ingredientele sunt complet incorporate și zahărul s-a dizolvat.

Lăsați sosul de wasabi să se odihnească timp de aproximativ 10-15 minute pentru a-i permite aromele să se combine în mod corespunzător.

Servește sosul de wasabi alături de sushi, sashimi sau alte preparate japoneze. Poate fi folosit și ca condiment pentru carne sau legume.

Sos Wasabi clasic

Informații nutriționale aproximative per porție:

  • Calorii: 15
  • Carbohidrați: 3g
  • Proteine: 1g
  • Grăsimi: 0g

 

Acest sos de wasabi este picant și aromat și poate fi adaptat în funcție de preferințele dvs. cu privire la cantitatea de apă sau zahăr.

Asigurați-vă că îl utilizați cu moderație, deoarece este foarte picant! Poate fi o adiție delicioasă la multe preparate asiatice.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sote de fasole verde cu wasabi

Reteta zilei: Sote de fasole verde cu usturoi si wasabi

Sote de fasole verde cu usturoi si wasabi din: fasole verde, ulei de masline, praf de usturoi, salvie, wasabi, sare de mare, usturoi, unt. Ingrediente:  ½ kg fasole verde 2 linguri ulei de măsline ½ lingurița de praf de usturoi ½ linguriță de salvie ½ linguriță de praf Wasabi ¼ linguriță de sare de mare […]

 

Somon cu citrice

Tartine cu somon si wasabi

Tartine cu somon si wasabi din: somon, ulei, smantana, wasabi, lamaie, ciabatta. Ingrediente: 1 ciabatta, tăiatâ felii ulei de măsline pentru stropit 140 ml smântână 1/2linguriţă pastă wasabi sau sos de hrean zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie 200 g somon afumat   Mod de preparare: Aşază feliile de ciabatta în tava de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.