Sos Worcester
PrinteazaSos Worcester din: vin, ardei, boia, piper, sare, nucsoara, ienibahar.
- 1/2 l vin roşu
- 1 ardei iute uscat
- 1/4 linguriţă boia iute
- 10 g piper măcinat
- 10 g ienibahar
- 2 cuburi mici din concentrat de vită
- 1/2 pahar de apă
- sare
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Intr-un vas, puneţi toate ingredientele enumerate mai sus, mai puţin nucşoara. Puneţi vasul pe foc mic şi, după 1 minut de fierbere, daţi-l la o parte.
Lăsaţi-l apoi la decantat 24 de ore.
După aceea strecuraţi lichidul printr-o sită deasă, adăugaţi nucşoara rasă, omogenizaţi amestecul apoi puneţi-l în sticle mici, închise la culoare, pe care le astupaţi cu dopuri.
Păstraţi acest sos la frigider.