Sos de zmeură, căpşuni sau fragi
PrinteazaO reteta de sos de zmeura, capsuni sau fragi din: zmeura, vin, galbenusuri si zahar.
- 500 g zmeura, capsuni sau grafi
- 250 ml vin alb
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
Mod de preparare:
Curăţaţi fructele de codiţe şi treceţi-le printr-o sită, apoi amestecaţi piureul obţinut cu vinul. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, după care adăugaţi piureul de fructe. Omogenizaţi compoziţia şi puneţi vasul la bain-marie, la foc mic, amestecând mereu.
Când amestecul s-a îngroşat sufficient, se ia vasul de pe foc şi se toarnă fierbinte în sticle cu gât larg sau în borcane sterilizate. Se închid cu capac şi se ţin la cuptor, la foc mic,30 de minute, apoi se stinge focul şi se lasă până a doua zi în cuptor. Acest sos se foloseşte la prăjituri, budinci, salate de fructe.