Sos de zmeură şi vanilie

Printeaza

O reteta de sos de zmeura si vanilie din: zmeura, pastaie de vanilie, apa si zahar.

Ingrediente:Sos de zmeură şi vanilie

  • 250 g zmeura
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Pune apa, zahărul şi păstaia de vanilie într-o crăticioară şi fierbe-le, la foc mic, timp de 5 minute din momentul în care apa clocoteşte. Scoate păstaia, despic-o pe lungime şi pune-o din nou în sirop, apoi lasă-1 să fiarbă până când se îngroaşă şi vanilia îşi lasă aroma.

Lasă siropul să se răcească, scoate jumătăţile de păsta­ie de vanilie şi râcâie seminţele. Pune-le în sirop şi aruncă coaja. Spală zmeura, pune-o în vasul blenderului şi toarnă siropul încet. Mixează bine şi strecoară sosul dacă vrei să obţii o compoziţie şi mai fină.

Poţi servi sosul de zmeură cu îngheţată sau cu tarte umplute cu brânzeturi proaspete.

Sos de zmeură şi vanilie

Sos de zmeură şi vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.