Sos de zmeură şi vanilie
PrinteazaO reteta de sos de zmeura si vanilie din: zmeura, pastaie de vanilie, apa si zahar.
- 250 g zmeura
- 1 pastaie de vanilie
- 100 ml apa
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
Pune apa, zahărul şi păstaia de vanilie într-o crăticioară şi fierbe-le, la foc mic, timp de 5 minute din momentul în care apa clocoteşte. Scoate păstaia, despic-o pe lungime şi pune-o din nou în sirop, apoi lasă-1 să fiarbă până când se îngroaşă şi vanilia îşi lasă aroma.
Lasă siropul să se răcească, scoate jumătăţile de păstaie de vanilie şi râcâie seminţele. Pune-le în sirop şi aruncă coaja. Spală zmeura, pune-o în vasul blenderului şi toarnă siropul încet. Mixează bine şi strecoară sosul dacă vrei să obţii o compoziţie şi mai fină.
Poţi servi sosul de zmeură cu îngheţată sau cu tarte umplute cu brânzeturi proaspete.
Sos de zmeură şi vanilie
Pofta buna!