Cateva retete de sosuri pentru a innobila si adauga savoare oricarei mancari! Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos […]
Sosul scordolea
PrinteazaSosul scordolea din: ulei, usturoi, miez de nuca, franzela, lamaie, piper si sare.
Ingrediente:
- 200 ml ulei
- 1 căpăţână de usturoi mare
- 200 g miez de nucă
- 200 g franzelă (fără coajă)
- 1 lămâie
- piper
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron puneţi mujdeiul, adăugaţi miezul de franzelă, înmuiat în lapte şi bine stors, apoi miezul de nucă măcinat.
Omogenizaţi, şi la fel ca la maioneză, puneţi uleiul picurat.
Potriviţi sosul de gust cu zeamă de lămâie, piper şi sare.
Legat ca o maioneză, sosul scordolea se serveşte la ouă fierte sau ca aperitiv.
Sosul scordolea
Pofta buna!
Sosuri
Salsa de ardei si rosii
Salsa de ardei si rosii din: rosii, ceapa, coriandru, ardei, sare. Ingrediente: 200 g roşii 1 ceapă mică 6 fire de coriandru 3 ardei iuţi sare Mod de preparare: Roşiile se spală şi se şterg de apă, se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. […]
Sos dip de branza
Sos dip de branza din: ardei, chili, usturoi, sare, branza, ulei, coriandru. Ingrediente: 4 ardei iuţi uscaţi roşii 2 chili uscaţi 2 căţei de usturoi sare 6 linguri de brânză Manchego proaspăt rasă 4 linguri de ulei de măsline coriandru sau pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Ardeii iuţi şi chili se înmoaie circa 30 de […]