Aceleaşi cantităţi ca la sos alb, cu deosebirea că în loc de frişca se foloseşte supă de oase şi vin roşu. Se prepară la fel ca sosul alb, cu deosebire că în loc de frişca sau lapte se adaugă supă din oase prăjite la cuptor, vin roşu şi mai multă esenţă de ciuperci. Dacă sosul […]
Sosuri savuroase
PrinteazaSosuri savuroase:
Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti!
Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci
Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci Ingrediente: 100 g unt 100 g făină 1 l supă de pasăre sau de oase 20 g gelatină 100 g frişcă sau lapte esenţă de ciuperci sare Mod de preparare: Se pune la topit într-o cratiţă untul cu făina, amestecînd într-una pînă se înfierbintă bine. Se stinge […]
Maioneză verde
Maioneză verde Ingrediente: maioneză (pregătită din gălbenuş crud, ulei, sare şi muştar) două linguri de brânză de vaci o legătură de pătrunjel tocat o ceapă tăiată mărunt o lingură de suc de lămâie Mod de preparare: Se mixează ingredientele până se obţine o pastă omogenă. Pofta buna!
Sos cu branza de vaci si somon afumat
Sos cu branza de vaci si somon afumat Ingrediente: 200 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana 150 g somon afumat sare piper marar verde Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca 200 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana. Taie 150 g somon afumat in fasii si incorporeaza in amestec. Asezoneaza […]
Sos cu verdeata
Sos cu verdeata Ingrediente: 1 ceapa 1 catel usturoi 250 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana patrunjel marar Mod de preparare: Curata 1 ceapa si 1 catei de usturoi. Toaca ceapa marunt si preseaza usturoiul. Intr-un bol, amesteca ceapa si usturoiul, 250 g branza proaspata de vaci si 100 ml smantana, apoi […]
Sos de ardei
Sos de ardei din: ardei gras, esalota, ceapa verde, branza, iaurt, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 esalota 2 linguri ceapa verde 300 g branza proaspata 100 ml iaurt 2 linguri mustar sare piper negru Spala 1 ardei gras rosu si1 ardei gras galben, curata-i de nervuri […]