Sosuri: Sos tartar
PrinteazaO reteta de sos tarta din: capere, castraveti, maioneza si patrunjel. Adăugaţi la maioneză capere şi castraveţi muraţi, pentru a obţine un sos care însoţeşte perfect peştele pane.
- 25 g capere, scurse şi tăiate fin
- 50 g castraveţi muraţi, scurşi, tăiaţi mărunt
- 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate
- o lingură de pătrunjel proaspăt, mărunţit
Mod de preparare:
Intr-un vas mic, amestecaţi caperele şi castraveţii muraţi cu maioneza. Adăugaţi pătrunjel, după gust. Puteţi servi sosul imediat sau îl puteţi acoperi cu o folie de plastic, refrigerându-l 30 de minute înainte de servire. Serviţi sosul cu peşte pe grătar sau prăjit.
Puteţi încerca să adăugaţi, după gust, zeamă de lămâie, haşme tocate fin, sau arpagic mărunţit.
Sos tartar
Pofta buna!