Sote de ciuperci cu ardei iute
PrinteazaSote de ciuperci cu ardei iute din: vin alb, ulei, ciuperci, usturoi, ardei iute, sare, piper.
- 50 ml vin alb sec
- 2 linguri ulei
- 500 g ciuperci albe proaspete
- 1/2 capatana usturoi
- 1/2 ardei iute
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală ciupercile si se taie doar puţin din picioruşul care a stat în pământ. Apoi se taie ciupercile doar în două, dacă nu sunt mari, sau în patru, dacă sunt mai mari.
Se feliază şi căţeii de usturoi, iar jumătate de ardei iute se pune tăiată în ulei.
Se adaugă usturoiul si ciupercile. Se presară sare şi piper şi se călesc cât să-şi lase apa în jur de 5 minute.
Apoi, se adaugă vinul şi se mai lasă 5 minute pe foc.
Sote de ciuperci cu ardei iute
Pofta buna!
Sa nu exagerati cu ardeiul iute in soteul asta 😉