Sote de ciuperci cu usturoi
PrinteazaSote de ciuperci cu usturoi din: ciuperci mari, unt, usturoi, lamaie, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- un kg ciuperci mari
- 125 g unt
- 5 căţei usturoi
- 2 lămâi
- pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pe măsură ce se curăţă, ciupercile se pun în apă rece cu suc de lămâie. Apoi se taie cuburi mari.
Se spală, se usucă si se pun la călit în 50 g unt si apoi se adaugă sucul de la o jumătate de lămâie.
Se lasă pe foc până ce se evaporă apa pe care o lasă si apoi se pun restul de unt si usturoiul feliat.
Se scutură tigaia cu ciupercile si, după 35 de minute, se verifică dacă sunt făcute, se rectifică de sare si piper si se aduc la masă cu pătrunjel.
Sote de ciuperci cu usturoi
Pofta buna!
Si dupa ce mananci soteul asta pleci la munca :)))