Sote de broccoli cu oua ochiuri romanesti
PrinteazaSote de broccoli cu oua ochiuri romanesti din: broccoli, unt, oua, mustar dijon, zeama de lamaie, ardei iute, sos tabasco, paine.
- 250g de broccoli
- 200g de unt
- 2 ouă
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 1 lingură zeamă de lămâie
- pudră de ardei iute sau puţin sos tabasco
Ingrediente pentru servire:
- 4 oua
- 2 felii de pâine
Mod de preparare:
Indepărtează părţile mai tari ale broccoliului şi fierbe bucheţelele în apă clocotită, uşor sărată, timp de 3-4 minute. Scurge-le şi păstrează-le calde într-un cuptor încălzit la 125°C, împreună cu 2 farfurii.
Pasul următor e să faci sosul. Topeşte la foc mic untul, într-o crăticioară. Intre timp, sparge ouăle în carafa de blender şi adaugă muştarul, zeama de lămâie, sare, piper şi puţin praf de ardei iute sau sos Tabasco. Dă focul mai mare, până când untul începe să spumege.
Cu blenderul pornit, toarnă untul, într-un fir subţire, în carafă, prin gaura din capac. Mai tine aparatul pornit circa 30 de secunde după ce ai pus tot untul, pentru a te asigura că sosul este perfect omogenizat. Pune-l deoparte.
Dă în clocot o oală mare de apă. Sparge un ou într-o ceaşcă de ceai şi, când apa fierbe, pune oul în oală, apoi repetă paşii cu celelalte 3 ouă. Fierbe ochiurile 3 minute, apoi scoate-le în ordinea în care le-ai pus.
Intre timp, prăjeşte pâinea şi păstreaz-o caldă. Pentru a servi, pune câte o felie de pâine prăjită pe fiecare farfurie. Scoate ochiurile din apă cu ajutorul unei spumiere, scurge-le bine şi aşază câte 2 ouă pe fiecare felie de pâine.
Serveşte-le cu broccoli alături şi cu sos.
Sote de broccoli cu oua ochiuri romanesti
Pofta buna!