Sote de calamari cu crutoane

Printeaza

O reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Sote de calamari cu crutoane

  • 8 calamari (mici spre medii)
  • 2 roşii prunişoare
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei iute roşu
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 2 felii de pâine ţărănească
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 linguriţă pătrunjel verde tocat
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă calamarii bine, atât interiorul, cât şi pieliţa exteri­oară şi spală-i foarte bine cu apă rece. Taie-i apoi în rondele. Curăţă roşiile de seminţe şi toacă-le cu cuţitul în bucăţi mari.

Curăţă şi zdrobeşte usturoiul, pune-1 într-o tigaie cu uleiul şi cu ardeiul iute tocat şi căleşte uşor. Adaugă calamarii, sotează-i circa 2 minute, amestecând. Toarnă vinul şi lasă totul pe foc până când acesta se evaporă. Pune pătrunje­lul tocat, rozmarinul şi roşiile. Presară sare şi piper, după gust, acoperă parţial vasul cu un capac şi fierbe 5 minute.

Cât timp fierb calamarii, taie pâinea cuburi, pune-o într-o tavă şi dă-o la cuptor ca să se usuce. Distribuie cru- toanele în 4 castronele. Aranjează calamarii peste crutoane şi toarnă deasupra sosul rămas de la fiert.

Sote de calamari cu crutoane

Sote de calamari cu crutoane

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.