Sote de calamari cu crutoane
PrinteazaO reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca, rozmarin, patrunjel verde, sare si piper.
- 8 calamari (mici spre medii)
- 2 roşii prunişoare
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ardei iute roşu
- 1/2 pahar de vin alb
- 2 felii de pâine ţărănească
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 linguriţă pătrunjel verde tocat
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă calamarii bine, atât interiorul, cât şi pieliţa exterioară şi spală-i foarte bine cu apă rece. Taie-i apoi în rondele. Curăţă roşiile de seminţe şi toacă-le cu cuţitul în bucăţi mari.
Curăţă şi zdrobeşte usturoiul, pune-1 într-o tigaie cu uleiul şi cu ardeiul iute tocat şi căleşte uşor. Adaugă calamarii, sotează-i circa 2 minute, amestecând. Toarnă vinul şi lasă totul pe foc până când acesta se evaporă. Pune pătrunjelul tocat, rozmarinul şi roşiile. Presară sare şi piper, după gust, acoperă parţial vasul cu un capac şi fierbe 5 minute.
Cât timp fierb calamarii, taie pâinea cuburi, pune-o într-o tavă şi dă-o la cuptor ca să se usuce. Distribuie cru- toanele în 4 castronele. Aranjează calamarii peste crutoane şi toarnă deasupra sosul rămas de la fiert.
Sote de calamari cu crutoane
Poftă bună!