Sote de ciuperci cu mamaliga

Printeaza

Sote de ciuperci cu mamaliga din: ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare, patrunjel, busuioc, cimbru, apa, malai, unt, branza, rucola.

Ingrediente: Sote de ciuperci cu mamaliga

  • 1 kg ciuperci
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • ¼ linguriță de sare
  • ½ linguriță pătrunjel uscat
  • ½ linguriță busuioc uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 4 ½ căni de apă
  • 1 linguriță sare
  • 1 cana malai
  • 3 linguri de unt
  • ½ ceasca branza rasa
  • 2 cesti de frunze rucola

 

Mod de preparare:

Curatati si taiati ciupercile. Spalati foarte bine. Într-o tigaie mare adaugati ulei de masline, otet balsamic, usturoi si incorporati ciupercile si se presara cu sare.

Gatiti timp de 10 minute, amestecând din când în când, apoi se adaugă pătrunjel, busuioc si cimbru si gatiti timp de încă 5 minute.

Pentru a face mamaliga, într-un vas mare se combina 3 ½ cani de apa si 1 lingurita de sare si se aduce la fierbere. Într-un bol se combina cana cu apa rămasă și malaiul și se amestecă bine.

Cand apa da in clocot, incorporati amestecul de malai. Se aduce la fierbere, se reduce focul la mic. Gatiti si amestecati pana se ingroasa. Dupa 5 minute, adaugati untul și brânza. Amestecati si mai gatiti 8 minute.

Opriti focul si lasati sa se odihneasca.

Serviti sote-ul de ciuperci pe pat de mamaliga, garnisit cu rucola.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.