Sote de ciuperci cu rucola
PrinteazaSote de ciuperci cu rucola din: ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare, patrunjel, busuioc, cimbru, apa, malai, unt, branza, rucola.
- 1 kg ciuperci
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- ¼ linguriță de sare
- ½ linguriță pătrunjel uscat
- ½ linguriță busuioc uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 4 ½ căni de apă
- 1 linguriță sare
- 1 cana malai
- 3 linguri de unt
- ½ ceasca branza rasa
- 2 cesti de frunze rucola
Mod de preparare:
Curatati si taiati ciupercile. Spalati foarte bine. Într-o tigaie mare adaugati ulei de masline, otet balsamic, usturoi si incorporati ciupercile si se presara cu sare.
Gatiti timp de 10 minute, amestecând din când în când, apoi se adaugă pătrunjel, busuioc si cimbru si gatiti timp de încă 5 minute.
Pentru a face mamaliga, într-un vas mare se combina 3 ½ cani de apa si 1 lingurita de sare si se aduce la fierbere. Într-un bol se combina cana cu apa rămasă și malaiul și se amestecă bine.
Cand apa da in clocot, incorporati amestecul de malai. Se aduce la fierbere, se reduce focul la mic. Gatiti si amestecati pana se ingroasa. Dupa 5 minute, adaugati untul și brânza. Amestecati si mai gatiti 8 minute.
Serviti sote-ul de ciuperci cu mamaliga si rucola.
Pofta buna!