Sote de conopidă cu morcovi
PrinteazaO reteta delicioasa de sote din: conopida, morcovi, unt, supa de legume, vin alb, patrunjel, boia, sare.
- 1 conopidă
- 4 morcovi
- 2 linguri cu unt
- 1 ceşcuţă cu supă de legume
- 3 linguri cu vin alb
- 1 legătură de pătrunjel
- boia
- sare
Mod de preparare:
Curăţă morcovii, taie-i rondele sau cubuleţe şi trage-i în două linguri cu unt topit.
Stinge cu supa de legume şi lasă să fiarbă la foc mic. între timp, desfă conopida în bucheţele, spal-o în apă rece, după care opăreşte-o în apă cu un praf de sare.
Separat, unge un vas termorezistent cu puţin unt şi aşază bucheţelele de conopidă scurse de apă. Pe lângă ele, pune rondelele de morcov.
Stropeşte cu puţin vin şi presară un praf de boia şi pătrunjel tocat fin. Lasă la cuptor câteva minute pentru a se întrepătrunde aromele.
Sote de conopidă cu morcovi
Pofta buna!