Sote de creveti cu legume
PrinteazaSote de creveti cu legume din: creveti, sos sriracha, sos de soia, sos de peste, fidea, avocado, mango, ceapa rosie, morcov, ridiche, suc de lamaie, coriandru, sare, piper, salata verde, lamaie.
- 1 kg de creveti, decorticati
- 3 linguri sos Sriracha
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita sos de peste
- 2 pachete de fidea
- 1 avocado, cuburi
- 1 mango, decojit, cuburi
- 1/4 ceasca ceapa rosie tocata
- 1 morcov, ras
- 1 ridiche, tocata
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/4 cana coriandru tocat
- 1 varf de cutit sare si piper
- 8 frunze salata verde
- lamaie, pentru servire
Mod de preparare:
Puneti crevetii intr-o punga mare de plastic si se adauga sosul sriracha, sosul de soia și sosul de peste. Agitati bine si dati la frigider 1 ora.
Intr-un castron, combinati avocado, mango, morcovul, ceapa cubulete, ridichi, suc de lamaie, coriandru si un varf de cutit de sare si piper. Amestecati pentru a se combina.
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu-mare. Adauga crevetii si sotati pe ambele parti cateva minute. Fierbeti fideaua conform instructiunilor, scurgeti si pastrati deoparte pana la servire.
Serviti crevetii cu legumele in frunze de salata, garnisiti cu zeama de lamaie.
Pofta buna!