Sote de ficat cu garnitura de cartofi natur

Printeaza

 Sote de ficat cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente:Sote de ficat cu garnitura de cartofi natur

  • 1 kg ficat de vită sau porc
  • 400 g ceapă
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de bulion pastă sau boia dulce
  • 1/2 pahar vin
  • 200 g ulei
  • 40 g unt
  • 500 g cartofi

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie felii şi se înăbuşă cu ulei şi puţină apă. Ficatul se taie felii mici şi se înăbuşă cu ulei şi puţină apă, se pune peste ceapă şi se so­tează pînă ceapa începe să se coloreze.

Se stinge cu vinul, se pune bulio­nul şi piperul si se lasă la fiert pînă ce mai scade, sarea punîndu-se la urmă.

Se serveşte cu cartofi natur cartofi fierţi în apă cu puţină sare sau cu paste făinoase fierte, date în unt.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ficatul de pui sau de curcan e preferatul meu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.