Sote de ficat cu garnitura de cartofi natur
PrinteazaSote de ficat cu garnitura de cartofi natur
- 1 kg ficat de vită sau porc
- 400 g ceapă
- sare
- piper
- 1 lingură de bulion pastă sau boia dulce
- 1/2 pahar vin
- 200 g ulei
- 40 g unt
- 500 g cartofi
Mod de preparare:
Ceapa se taie felii şi se înăbuşă cu ulei şi puţină apă. Ficatul se taie felii mici şi se înăbuşă cu ulei şi puţină apă, se pune peste ceapă şi se sotează pînă ceapa începe să se coloreze.
Se stinge cu vinul, se pune bulionul şi piperul si se lasă la fiert pînă ce mai scade, sarea punîndu-se la urmă.
Se serveşte cu cartofi natur cartofi fierţi în apă cu puţină sare sau cu paste făinoase fierte, date în unt.
Pofta buna!
Ficatul de pui sau de curcan e preferatul meu.