Sote de legume cu piept de pui pe pat de orez
PrinteazaSote de legume cu piept de pui pe pat de orez din: piept de pui, albus, amidon, orez, ghimbir, ardei gras, ceapa, morcov, fasole verde, broccoli, usturoi, ardei iute, lime, sos de peste, ulei de masline.
- 2 piepti de pui dezosati, fara piele, cubulete
- 1 albus
- 1 lingura de amidon, plus 1 lingurita
- 175g de orez
- 1 bucata de ghimbir de marimea degetului mare, tocat marunt
- 1 ardei rosu, curatat de seminte, feliat subtire
- 1 ceapa mica, feliata subtire
- 1 morcov
- lOOg pastai de fasole verde
- 1 capaana de broccoli, buchetele
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei iute, feliat
- zeama de la 1 lime
- 1 lingura sos de peste
- ulei de masline
Mod de preparare:
Bate albusul si 1 lingura de amidon intr-un bol. Pune in bol puiul si lasa-l la marinat 30 de minute.
Clateste orezul, apoi scurge-l si pune-l intr-o cratita cu capac impreuna cu 600 ml de apa si putina sare. Da apa in clocot, apoi gateste orezul neacoperit timp de 10 minute sau pana cand apa aproape s-a evaporat. Acopera cratita cu un capac, micsoreaza focul la minimum si lasa orezul sa fiarba incet inca 10 minute.
Scoate puiul din marinada si tamponeaza-l cu un prosop de bucatarie. Incinge un wok si toarna in el 1 lingura de ulei de masline.
Rumeneste puiul timp de 7-10 minute, amestecand incontinuu pana este bine facut. Lasa-l deoparte. Toarna ulei in plus daca e nevoie. Adauga ardeiul, broccoli si fasolea si gateste-le 1 minut, apoi pune si ghimbirul, ceapa si usturoiul si mai prajeste totul inca 1-2 minute.
Amesteca sosul de peste, zeama de lime, 50ml de apa si 1 lingurita amidon. Toarna sosul in wok si adauga puiul. Mai amesteca totul pe foc 1 minut, apoi serveste mancarea cu orezul.
Sote de legume cu piept de pui pe pat de orez
Pofta buna!