Sote de legume la tavă
PrinteazaO reteta delicioasa de sote de legume din:cartofi, morcovi, ardei gras rosu, ceapa, fasole verde, ulei de masline, sare, piper.
- 5 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras roşu
- 2 cepe
- 200 g fasole verde la conservă
- 2-4 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Dai morcovul pe râzătoare, tai ardeiul fâşii, apoi le căleşti puţin cât să se înmoaie.
Scoţi cartofii din apă când sunt aproape fierţi, apoi îi tai felii. într-o tavă unsă cu ulei, pui cartofii, legumele călite şi fasolea păstăi.
Tai ceapa peştişori şi o adaugi peste legume. Stropeşti cu ulei de măsline, condimentezi cu sare şi piper şi bagi tava la cuptor pentru 20 de minute, la foc potrivit.
Serveşti sote-ul asortat cu salată de sezon sau salată verde.
Pofta buna!