Sote de praz cu sos de ardei copti

Printeaza

Sote de praz cu sos de ardei copti din: praz, ulei, sare, piper, migdale, alune de padure, rosii, usturoi, sare de mare, ardei copti, paine, paprika, otet de vin rosu.

Ingrediente: Sote de praz cu sos de ardei copti

  • 600gr praz
  • ulei
  • sare si piper
  • 50g migdale
  • 50g alune de padure
  • 2 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 2 ardei copti
  • 25 g paine
  • 1 lingurita paprika afumata dulce
  • 1/2 lingurita paprika afumata iute
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • paine crocanta, pentru servire

Mod de preparare:

Incinge cuptorul şi spală bine 600g de praz. Dacă firele de praz sunt prea groase, taie-le pe lungime în jumătăţi sau sferturi. Unge-le cu puţin ulei şi asezonează-le, apoi dă-le la cuptor, întorcandu-le des de pe o parte pe alta, timp de 30 de minute, până când se pătrund bine.

Pentru a face sosul, încinge cuptorul la 180°C. Presară într-o tavă 50g de migdale decojite şi 50g alune de pădure şi dă-le la cuptor 15 minute. Lasă-le să se răcească. Decojeşte, curăţă de seminţe şi toacă 2 roşii. Curăţă 1 căţel mare de usturoi şi, folosind un mojar, zdrobeşte usturoiul şi roşiile cu 1/2 linguriţă de sare de mare, până obţii o pastă.

Pune 2 ardei roşii copţi (din borcan), 25g de pâine, 1 linguriţă de paprika afumată dulce, 1/2 linguriţă de paprika afumată iute şi 1 lingură de oţet de vin roşu într-un blender şi pasează-le până obţii un sos fin, circa 3-4 minute. Serveşte prazul la temperatura camerei, cu sos şi pâine cu coajă crocantă.

Sote de praz cu sos de ardei copti

Sote de praz cu sos de ardei copti

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.