Sote de praz cu sos de ardei copti
PrinteazaSote de praz cu sos de ardei copti din: praz, ulei, sare, piper, migdale, alune de padure, rosii, usturoi, sare de mare, ardei copti, paine, paprika, otet de vin rosu.
- 600gr praz
- ulei
- sare si piper
- 50g migdale
- 50g alune de padure
- 2 rosii
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita sare de mare
- 2 ardei copti
- 25 g paine
- 1 lingurita paprika afumata dulce
- 1/2 lingurita paprika afumata iute
- 1 lingura otet de vin rosu
- paine crocanta, pentru servire
Mod de preparare:
Incinge cuptorul şi spală bine 600g de praz. Dacă firele de praz sunt prea groase, taie-le pe lungime în jumătăţi sau sferturi. Unge-le cu puţin ulei şi asezonează-le, apoi dă-le la cuptor, întorcandu-le des de pe o parte pe alta, timp de 30 de minute, până când se pătrund bine.
Pentru a face sosul, încinge cuptorul la 180°C. Presară într-o tavă 50g de migdale decojite şi 50g alune de pădure şi dă-le la cuptor 15 minute. Lasă-le să se răcească. Decojeşte, curăţă de seminţe şi toacă 2 roşii. Curăţă 1 căţel mare de usturoi şi, folosind un mojar, zdrobeşte usturoiul şi roşiile cu 1/2 linguriţă de sare de mare, până obţii o pastă.
Pune 2 ardei roşii copţi (din borcan), 25g de pâine, 1 linguriţă de paprika afumată dulce, 1/2 linguriţă de paprika afumată iute şi 1 lingură de oţet de vin roşu într-un blender şi pasează-le până obţii un sos fin, circa 3-4 minute. Serveşte prazul la temperatura camerei, cu sos şi pâine cu coajă crocantă.
Sote de praz cu sos de ardei copti
Pofta buna!