Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi

Printeaza

Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi

Ingrediente:Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi

  • 24 cochilii Saint-Jacques
  • 250 g piure de cartofi
  • o linguriţă de sos de trufe albe
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

sosul:

  • ulei de măsline
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

decorul:

  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Desfă cochiliile Saint-Jacques, scoate carnea din ele, decupînd-o în aşa fel încît să îşi păstreze forma frumoasă. Infierbîntă uleiul de măsline şi sotează uşor în el carnea scoicilor, presărînd, după gust, sare şi piper.

Scoate-le pe un platou. Mixează împreună piureul de cartofi şi sosul de trufe. Pentru sos, mixează uleiul de măsline cu pătrunjelul tocat pînă se omogenizează.

Pentru montare, aşază pe platou carnea scoicilor, în şir. Pune piureul de cartofi trufat într-un poş şi, în faţa fiecărei bucăţi de carne, aşază cîte o „floare” din această compoziţie. Toarnă puţin sos pe lîngă ele şi deco­rează cu frunze proaspete de pătrunjel.

Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi

Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi.jpg  Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.