Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi
PrinteazaSote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi
- 24 cochilii Saint-Jacques
- 250 g piure de cartofi
- o linguriţă de sos de trufe albe
- sare
- piper
- ulei de măsline
sosul:
- ulei de măsline
- pătrunjel verde
- sare
- piper
decorul:
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Desfă cochiliile Saint-Jacques, scoate carnea din ele, decupînd-o în aşa fel încît să îşi păstreze forma frumoasă. Infierbîntă uleiul de măsline şi sotează uşor în el carnea scoicilor, presărînd, după gust, sare şi piper.
Scoate-le pe un platou. Mixează împreună piureul de cartofi şi sosul de trufe. Pentru sos, mixează uleiul de măsline cu pătrunjelul tocat pînă se omogenizează.
Pentru montare, aşază pe platou carnea scoicilor, în şir. Pune piureul de cartofi trufat într-un poş şi, în faţa fiecărei bucăţi de carne, aşază cîte o „floare” din această compoziţie. Toarnă puţin sos pe lîngă ele şi decorează cu frunze proaspete de pătrunjel.
Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi
Pofta buna!