Sote de spanac cu friptura de miel

Printeaza

Sote de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Sote_de_spanac_cu_friptura_de_miel

  • 800 g carne de miel (cotlet sau pulpă)
  • 700-800 g spanac proaspăt curăţat
  • 2-3 roşii
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 75 g unt
  • 1 lingura pesmet
  • 1-2 linguri ulei
  •  sare
  •  piper

 

Mod de preparare:

Spanacul se spală în mai multe ape şi se opăreşte în apă clocotită cu jumătate linguriţă de sare. Se scoate apoi cu o strecurătoare, se lasă la scurs, se toacă şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt şi presărat cu pesmet. Deasupra se pune restul de unt tăiat cubuleţe, usturoiul tocat mărunt şi roşiile tăiate rondele.

Se mai presară un praf de sare şi puţin piper şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 10-15 minute.

Între timp, se pregăteşte friptura. Carnea se taie felii groase de aproximativ 1,5 cm, se bat puţin cu ciocanul de şniţele, se dau cu un praf de piper şi se ung cu ulei. Se pun apoi bucăţile de carne pe grătarul bine încins şi se frig câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se serveşte imediat cu soteul de spanac.

Sote de spanac cu friptura de miel

Sote_de_spanac_cu_friptura_de_miel

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Foarte buna reteta

  2. Vreau friptura de miel si-ti las tie sote-ul de spanac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.