Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur
PrinteazaSote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur
- 800 g came de vacă
- 60 g unt sau ulei
- 3 cepe
- sare
- piper
- cayenn sau boia iute
- 300 g castraveţi muraţi
- 1 lingură de bulion pastă
- 300 g roşii
- 600 g cartofi
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi mai mari, se sărează puţin şi se înăbuşă în unt sau ulei cu ceapa tocată, cu boiaua şi cu piperul.
Se stinge cu puţină supă sau apă, apoi se adaugă bulionul, castraveţii muraţi tăiaţi cuburi mici şi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate.
Se fierb circa o oră. Separat se servesc cartofi natur (cartofi fierţi în apă cu puţină sare, peste care se pune pătrunjel).
Pofta buna!