Sote din carne de viţel si smantana
PrinteazaSote din carne de viţel si smantana
- 1,200 kg came de viţel
- 400 g bureţi
- 150 g ulei
- 1 ceapă
- 2 linguri de smantana
- 1 linguriţă boia
- 120 g tăiţei de casă
- 1/2 varză
- sare
- piper
- 2 ouă
- 2 linguri sos alb
- 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu ceapă tocată, bureţi curăţaţi felii, apoi sare, boia, făină. Se fierbe cu 3/4 1 supă sau apă pînă ce a scăzut si se termina cu smantană.
Separat se face o budincă într-o formă de savarină, unsă cu unt mai mult, din varză opărită (tăiată bucăţi şi înăbuşită cu unt), amestecată cu tăiţeii fierţi şi strecuraţi, sos alb, ouă, sare şi piper.
Se umple forma, se fierbe în bain mărie la cuptor şi se răstoarnă pe un platou rotund, iar tocăniţa peste ea.
Pofta buna!