Sote din carne de viţel si smantana

Printeaza

Sote din carne de viţel si smantana

Ingrediente:Sote din carne de viţel si smantana

  • 1,200 kg came de viţel
  • 400 g bureţi
  • 150 g ulei
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de sman­tana
  • 1 linguriţă boia
  • 120 g tăiţei de casă
  • 1/2 varză
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 2 linguri sos alb
  • 1/2 lingură făină

 

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu ceapă tocată, bureţi cură­ţaţi felii, apoi sare, boia, făină. Se fierbe cu 3/4 1 supă sau apă pînă ce a scă­zut si se termina cu smantană.

Separat se face o budincă într-o formă de sava­rină, unsă cu unt mai mult, din varză opărită (tăiată bucăţi şi înăbuşită cu unt), amestecată cu tăiţeii fierţi şi strecuraţi, sos alb, ouă, sare şi piper.

Se umple forma, se fierbe în bain mărie la cuptor şi se răstoarnă pe un platou rotund, iar tocăniţa  peste ea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.