Sote din carne de viţel
PrinteazaSote din carne de viţel
- 1,200 kg piept sau spată de viţel
- sare
- piper
- 400 g roşii sau 1 lingură pastă de roşii
- 8 căţei usturoi
- 1/2 lingură făină
- 2 linguri sos brun
- 300 g vinete
- 1/2 pahar vin
- 100 g ulei
- 100 g unt
- 200 g orez
- 1 l supă
- 1/2 legătură tarhon
- puţin zahăr
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţi egale, se sotează în unt, făină şi ceapă tocată. Se fierbe apoi cu 1 1 supă, roşii tăiate, sare, piper, sos brun, usturoi tăiat, vin şi după 35 minute se scoate carnea, se strecoară sosul şi se pune peste ea.
Din orez se face pilaf şi se aşază pe platou în jurul mancării care se pune în mijloc.
Se mai garniseşte şi cu vinete prăjite .
Pofta buna!