Sote din maruntaie de pasare
PrinteazaSote din maruntaie de pasare
- 300 g pipotă
- 300 g ficat
- 300 g inimă
- 300 g aripioare
- 400 g din partea mică a pulpei
- 1 pahar de vin alb
- piper
- sare
- 2 linguri de bulion sau 200 ml suc de roşii
- ulei
- 1 lingură de făină albă
- 2 cepe
Mod de preparare:
Într-o cratiţă de trei sau patru litri, se pun uleiul şi măruntaiele şi se călesc timp de douăzeci de minute până la o jumătate de oră, până scade sângele, apoi se scot deoparte şi în ulei se adaugă cepele tocate mărunt la călit.
Se toarnă un pahar de apă să se călească înăbuşit, apoi adăugăm bulion sau 200 g suc de roşii, făina dizolvată în vin, foi de dafin, carnea şi mai lăsăm să fiarbă timp de treizeci de minute.
Se serveşte cu piure de cartofi, soté de legume sau mămăliguţă.
Pofta buna!