Sote din muşchi de vită Stroganoff cu garnitură de cartofi prăjţi

Printeaza

Sote din muşchi de vită Stroganoff cu garnitură de cartofi prăjţi

Ingrediente:Sote din muşchi de vită Stroganoff cu garnitură de cartofi prăjţi

  • 800 g cap de muşchi de vită
  • 3 cepe
  • 1 lingură de pastă de bulion
  • sare
  • piper
  • cayenn sau boia iute
  • zeamă de lămîie
  • 200 g smîntînă
  • 1 lingură de făină,
  • 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi
  • 600 g cartofi
  • puţin sos englezesc Worcester

 

Mod de preparare:

Carnea se taie julien, se înăbuşă în ulei şi se scoate. în grăsimea rămasă se pune ceapa tocată şi se rumeneşte. Cînd este puţin îngălbenită se pune şi făina, se înăbuşă puţin şi se stinge cu supă sau apă, apoi se pun zeama de lămîie şi boiaua iute, sare, piper, sosul Worcester şi se scade.

Carnea se pune în sos şi se fierbe circa 1 oră. Cînd este gata se amestecă cu smantană.

Separat se servesc cartofii prăjiţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.