Sote din muşchi de vită Stroganoff cu garnitură de cartofi prăjţi
PrinteazaSote din muşchi de vită Stroganoff cu garnitură de cartofi prăjţi
- 800 g cap de muşchi de vită
- 3 cepe
- 1 lingură de pastă de bulion
- sare
- piper
- cayenn sau boia iute
- zeamă de lămîie
- 200 g smîntînă
- 1 lingură de făină,
- 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi
- 600 g cartofi
- puţin sos englezesc Worcester
Mod de preparare:
Carnea se taie julien, se înăbuşă în ulei şi se scoate. în grăsimea rămasă se pune ceapa tocată şi se rumeneşte. Cînd este puţin îngălbenită se pune şi făina, se înăbuşă puţin şi se stinge cu supă sau apă, apoi se pun zeama de lămîie şi boiaua iute, sare, piper, sosul Worcester şi se scade.
Carnea se pune în sos şi se fierbe circa 1 oră. Cînd este gata se amestecă cu smantană.
Separat se servesc cartofii prăjiţi.
Pofta buna!