Sote de legume de primăvară
PrinteazaO reteta de sote de legume de primavara din: unt, usturoi, praz, fasole verde, mazare, bulion de legume, frunze de andive, chives, menta, hasmatuchi, suc de lamaie, sare si piper.
- 25 g unt (sau cateva linguri ulei de masline, pentru o reteta de post)
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 300 g praz, tocat
- 225 g fasole verde
- 125 g mazare, decongelata daca a fost congelata
- 150 ml bulion de legume
- 225 g frunze de andiva (escarole)
- 2 linguri amestec de hasmatuchi, chives si menta, tocate
- 0.5 lamaie, sucul
- sare si piper negru
Pentru ornat:
- fire de chives si menta
Mod de preparare:
Intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita, se topeste untul sau se incinge uleiul. Se adauga usturoiul si prazul si se fierb inabusit 5 minute sau pana cand s-au inmuiat. Se adauga fasolea verde si mazarea si se continua 2 minute.
Se toarna bulionul de legume, se acopera si se fierbe la foc mic 5 minute. Se rup frunzele de andiva, se adauga in tigaie, se acopera si se mai fierbe totul la foc mic 5 minute sau pana cand toate legumele s-au inmuiat.
Se amesteca verdeturile, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Se serveste ornat cu fire de chives si menta.
Sote de legume de primăvară
Pofta buna!