Sote de legume de primăvară

Printeaza

O reteta de sote de legume de primavara din: unt, usturoi, praz, fasole verde, mazare, bulion de legume, frunze de andive, chives, menta, hasmatuchi, suc de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Sote de legume de primăvară

  • 25 g unt (sau cateva linguri ulei de masline, pentru o reteta de post)
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 300 g praz, tocat
  • 225 g fasole verde
  • 125 g mazare, decongelata daca a fost congelata
  • 150 ml bulion de legume
  • 225 g frunze de andiva (escarole)
  • 2 linguri amestec de hasmatuchi, chives si menta, tocate
  • 0.5 lamaie, sucul
  • sare si piper negru

Pentru ornat:

  • fire de chives si menta

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita, se topeste untul sau se incinge uleiul. Se adauga usturoiul si prazul si se fierb inabusit 5 minute sau pana cand s-au inmuiat. Se adauga fasolea verde si mazarea si se continua 2 minute.

Se toarna bulionul de legume, se acopera si se fierbe la foc mic 5 minute. Se rup frunzele de andiva, se adauga in tigaie, se acopera si se mai fierbe totul la foc mic 5 minute sau pana cand toate legumele s-au inmuiat.

Se amesteca verdeturile, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Se serveste ornat cu fire de chives si menta.

Sote de legume de primăvară

Sote de legume de primăvară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.