Sote de mazăre cu bacon
PrinteazaO reteta delicioasa de sote de mazare cu: ceapa verde, usturoi, marar, ulei, rosii, sare, piper, zahar, bacon afumat.
- un kg mazăre nouă
- 5-6 fire ceapă verde
- 2-3 căţei usturoi
- 2 legături mărar
- 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
- 4-5 roşii
- sare
- piper negru şi roşu
- 2 linguri zahăr
- 300 g bacon afumat
Mod de preparare:
Se alege mazărea, se trece printr-un jet de apă călduţă şi se pune să fiarbă la foc mic. Se lasă să clocotească 40 de minute.
Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se toacă mărunt.
Se călesc câteva minute în puţin ulei, cât să se înmoaie, şi se pune mazărea scursă şi fiartă în prealabil. Se adaugă apă călduţă din când în când ca să fiarbă înăbuşit.
Intre timp, se opăresc roşiile şi se decojesc. Se pasează piureul obţinut şi se toarnă peste mazăre.
Se feliază baconul şi se prăjeşte în sucul propriu câteva minute, cât să se rumenească.
In soteul de mazăre se adaugă sare, piper, zahăr şi piureul de roşii.
Mărarul se presară pe deasupra şi se bagă în cuptor.
După ce a scăzut, se scoate din cuptor şi se serveşte cu bacon.
Sote de mazăre cu bacon
Pofta buna!