Miel cu sote de fasole verde din: miel, usturoi, chimen, suc de lamaie, ceapa, supa, pasta de tomate, scortisoara, zahar, fasole verde, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os 8 catei de usturoi 1 lingurita chimen sucul de la 1 lamaie 2 cepe, feliate 500ml supa 5-6 linguri pasta de tomate 1 […]
Sote de miel cu ciuperci și sos
PrinteazaSote de miel cu ciuperci și sos din: carne de miel, ciuperci, unt, sare, piper, faina, vin, orez, supa de carne, patrunjel verde, ceapa, dafin, frunze de telina, boia dulce, cuisoare.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 200 g ciuperci
- 75 g unt
- sare
- piper măcinat
- 70 g făină
- 100 ml vin
- 150 g orez
- 250 ml supă de carne
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 cepe
- 1 foaie de dafin
- câteva frunze de țelină
- boia dulce
- 2 cuișoare
Mod de preparare:
Tai carnea cubulețe și o rumenești într-o cratiță cu 50 g unt topit. Adaugi ciupercile spălate, tăiate feliuțe, presărate cu sare și piper.
După ce le sotezi 15 minute, pui vinul și 50 g făină dizolvată în supa de carne. Acoperi vasul și lași să arbă la foc mic, amestecând periodic.
La sfârșit presari 1/2 legătură de pătrunjel tocat. Separat fierbi orezul în 400 ml apă ușor sărată.
Pentrusos, rumenești în untul rămas ceapa tocată și restul de făina.
Adaugi condimentele, verdeața fin tocată și lași să fiarbă la foc mic, 30 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Miel cu sote de fasole verde
Sote de spanac cu friptura de miel
Sote de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel (cotlet sau pulpă) 700-800 g spanac proaspăt curăţat 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 75 g unt 1 lingura pesmet 1-2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape […]
Pofta buna!