Sote de dovlecei cu sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel usturoi, tocat 4 dovlecei, feliati subtire 1 cutie de 400gr rosii, tocate 2 rosii, curatate de coaja si seminte si maruntite 1 lingura […]
Sote de morcovi si ceapa
PrinteazaSote de morcovi si ceapa din: morcovi, ceapa, usturoi, miere, foaie de dafin, rozmarin, ulei, patrunjel, sare, piper.
- un kg morcovi noi
- 500 g ceapa noua
- un catel de usturoi
- o lingurita miere
- o foaie de dafin
- o lingura rozmarin
- 2 linguri ulei
- o legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se opresc numai bulbii de ceapa si se curata, la fel si morcovii.
Intr-o cratita, se pun morcovii taiati fasii mai groase si bulbii de ceapa sa se caleasca in ulei pentru aproximativ 3 minute, amestecand.
Se pun usturoiul, rozmarinul, foaia de dafin si miere.
Se acopera cu apa si se lasa la fiert la foc mic pentru o ora.
Se potriveste gustul de sare si piper si, cand morcovii sunt fierti, se trage vasul de pe foc si se pune patrunjelul.
Sote de morcovi si ceapa
Pofta buna!
poate iti place si:
Sote de dovlecei cu sos de rosii
Sote de conopida cu curry
Sote de conopida cu curry din: conopida, naut, praf de curry, usturoi, ceapa, sare, ulei, condimente, piper, garam masala, ardei iute, apa, coriandru, rosie. Ingrediente: 1 conopida 1 cutie naut 1 varf lingurita praf de curry 3 catei de usturoi 1 ceapa mica 1/4 lingurita sare 1 lingura ulei 1/2 lingurita condimente, dupa gust 1/4 lingurita […]
Pofta buna!