Sote de morcovi
PrinteazaSote de morcovi din: morcovi, carnati cabanos, rosii, unt, zahar, ulei, sare.
Ingrediente:
- 700 g morcovi
- 4-5 cârnaţi cabanos
- 1 cutie cu roşii decojite
- 2 linguri cu unt
- 1 linguriţă cu zahăr
- ulei,sare
Mod de Preparare Sote de morcovi:
Curăţă morcovii şi pune-i la fiert în apă cu zahăr şi un praf de sare. Separat, rumeneşte carnaţii în ulei încins.
Scoate-i apoi pe o hârtie absorbantă.
Când morcovii sunt aproape fierţi, scurge-i bine şi căleşte-i în puţin unt, amestecând uşor.
Adaugă apoi carnaţii, sucul de roşii şi roşiile decojite şi tăiate mărunt.
Lasă pe foc să dea în câteva clocote, după care potriveşte gustul de sare sau, eventual, de zahăr.
Pofta buna!