Sote de peste si fructe de mare
PrinteazaSote de peste si fructe de mare din: file de peste, scoici, creveti, unt, ceapa, ceapa verde, morcov, vin, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g file de peste
- 8 scoici fara cochilie
- 8 creveti mari decorticati
- 100 g unt
- 2 cepe
- 1 legatura ceapa verde sau 1 praz
- 1 morcov
- 60 ml vin alb
- 250 ml smantana pentru gatit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală fileul şi se taie în 15-16 bucăţi. Se curăţă şi se spală ceapa, morcovul şi ceapa verde sau prazul.
Se taie julien ceapa uscată şi morcovul, iar ceapa verde în rondele subţiri. într-o tigaie, se topeşte o lingură de unt şi se rumenesc uşor, la foc iute, întâi scoicile, apoi creveţii şi peştele.
Se sting cu vinul alb şi se continuă fierberea până scade aproape tot sosul. într-o cratiţă, se încinge restul de unt şi se înăbuşă la foc mic ceapa uscată, până devine sticloasă.
Se adaugă morcovul şi partea albă a prazului sau rondelele de ceapă, se toarnă puţină apă şi se mai fierbe totul 5 minute.
Se pun smântână, sarea şi piperul după gust şi se mai fierb legumele 5 minute, apoi se adaugă peştele, scoicile şi creveţii şi se mai lasă pe foc 3 minute, amestecând uşor.
Se ia vasul de pe foc şi se presară partea verde a cepei, tocată fin.
Sote de peste si fructe de mare
Pofta buna!