Sote picant din fructe de mare

Printeaza

Sote picant din fructe de mare din: cardium, midii, scoici de balta, rosii cherry, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine de casa, ardei iute, patrunjel si sare.

 

Ingrediente:

  • 250 g cardium
  • 200 g midii
  • 250 g scoici de baltă
  • 5 roşii cherry
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 ardei iute roşu
  • 4 felii pâine de casă
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală cu grijă moluştele, în mai multe ape, frecând co­chiliile şi îndepărtând filamentul maro de la midii.

Pune fiecare fel de scoici în câte un vas cu apă sărată.

Spală şi taie în sferturi roşiile şi toacă pătrunjelul, încinge uleiul într-o tigaie şi apoi adaugă împreună cu 1 căţel de usturoi tocat mărunt şi ardeiul iute.

Adaugă scoicile cardium, măreşte flacăra şi ţine-le pe foc 3 minute.

Stinge cu vinul şi pune midiile şi scoicile de baltă. Lasă să dea în clocot, adaugă roşiile şi pă­trunjelul, pune capacul peste vas şi fierbe totul până când se deschid cochiliile.

Freacă pâinea, prăjită în prealabil, cu un căţel de ustu­roi şi serveşte-o alături de soteul fierbinte de fructe de mare.

 

Sote picant din fructe de mare

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.