Sote de pui, praz şi muştar
PrinteazaSote de pui, praz si mustar din: ulei de masline, pulpe de pui, praz, mustar de dijon, smantana dulce, zeama de lamaie si pesmet.
Ingrediente:
- ulei de masline
- 8 pulpe de pui
- 2 fire de praz, tocat
- 1 lingura de mustar de Dijon
- 60 ml de smantana dulce
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri de pesmet
Mod de preparare:
Sote de pui, praz şi muştar: Se încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie mare şi se prăjeşte puiul până prinde o culoare maronie, se adaugă prazul şi se prăjeşte până se înmoaie, iar carnea de pui este pătrunsă.
Se amestecă muştarul şi smântână şi se adaugă în tigaie, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă la fiert până ce sosul se îngroaşă.
Se stropeşte zeama de lămâie, coaja rasă şi pesmetul. Se pune tigaia sub gril pentru scurt timp, până ce pesmetul prinde o uşoară culoare maronie.
Pofta buna!