Rinichi sote din: rinichi, grasime, ceapa, faina, boia sau bulion. Ingrediente: rinichi (de animal tânăr) grăsime ceapă 20-30 g făină o linguriţă boia de ardei dulce sau 30 g bulion Mod de preparare: Se taie rinichiul în două, pe lungime, se curăţă de fibre se spală în mai multe ape reci, pentru a se […]
Sote de rinichi
PrinteazaSote de rinichi din: rinichi de porc, grasime, ceapa, faina, boia de ardei dulce, bulion.
- rinichi de porc
- grăsime
- ceapă
- 20-30 g făină
- 1 linguriţă boia de ardei dulce sau 30 g bulion
Mod de preparare:
Se taie rinichiul în două, pe lungime, se curăţă de fibre se spală în mai multe ape reci, pentru a se îndepărta mirosul specific.
Se opăreşte foarte bine cu apă şi oţet. Se limpezeşte sub jet de apă rece.
Se taie apoi în cubuleţe şi se prăjeşte în grăsime până se rumeneşte pe toate părţile, după care se scoate.
In grăsimea rămasă se căleşte ceapa tăiată mărunt, apoi se adaugă 20-30 g făină, o linguriţă boia de ardei sau 30 g bulion.
Se stinge cu supă de oase sau cu apă fierbinte, se adaugă sare şi piper, se toarnă peste rinichi şi se mai fierb împreună un sfert de oră.
Se serveşte cu cartofi fierţi natur sau cu piure de cartofi.
Pofta buna!
Orez cu sote de rinichi
Orez cu sote de rinichi din: rinichi de vitel, orez, unt, sare, piper, patrunjel, sos de rosii, zeama de carne, vin. Ingrediente: 2-3 rinichi de viţel 300 g orez 100 g unt sare piper pătrunjel verde tocat 2 linguri sos de roşii 2 linguri vin zeamă de carne Mod de preparare: Se curăţă rinichii de […]
Pofta buna!
Foarte bun sote-ul de rinichi