Sote de spanac cu usturoi
PrinteazaSote de spanac cu usturoi din: spanac, ulei, usturoi, sare, piper, unt.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 2 linguri ulei de măsline
- 6-7 căţei de usturoi mari
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură unt gras
- lămâie
Mod de preparare:
Spălaţi spanacul, scurgeţi-l şi scuturaţi-l de apă. Intr-o cratiţă mare, încingeţi uleiul la foc mediu şi căliţi cca 1 minut usturoiul tăiat felii mai groase, având grijă să nu se rumenească şi amestecând mereu.
Adăugaţi spanacul, pudraţi cu sare şi piper, amestecaţi bine, acoperiţi vasul şi lăsaţi să se înăbuşe 2 min.
Stingeţi focul, amestecaţi bine spanacul şi lăsaţi să stea acoperit încă 1 min, ca să se înmoaie.
Serviţi imediat, punând spanacul în farfurii cu o spumieră.
Adăugaţi unt peste fiecare porţie şi stoarceţi lămâie după gust.
Pofta buna!