Sote de spanac cu usturoi

Printeaza

Sote de spanac cu usturoi din: spanac, ulei, usturoi, sare, piper, unt.

 

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 6-7 căţei de usturoi mari
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lingură unt gras
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Spălaţi spanacul, scurgeţi-l şi scuturaţi-l de apă. Intr-o cratiţă mare, încingeţi uleiul la foc mediu şi căliţi cca 1 minut usturoiul tăiat felii mai groase, având grijă să nu se rumenească şi amestecând mereu.

Adăugaţi spanacul, pudraţi cu sare şi piper, amestecaţi bine, acoperiţi vasul şi lăsaţi să se înăbuşe 2 min.

Stingeţi focul, amestecaţi bine spanacul şi lăsaţi să stea acoperit încă 1 min, ca să se înmoaie.

Serviţi imediat, punând spanacul în farfurii cu o spumieră.

Adăugaţi unt peste fiecare porţie şi stoarceţi lămâie după gust.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.