Sote de tăiţei în stil chinezesc
PrinteazaO reteta delicioasa de sote de taitei in stil chinezesc din: taitei de orez, broccoli, germeni de soia, muguri de bambus, ananas, sos de soia, radacina de ghimbir, ulei de susan si sare.
- 200 g tăiţei de orez
- 150 g broccoli
- 1 lingură germeni de soia
- 50 g muguri de bambus
- 1/2 ananas proaspăt
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguriţă rădăcină de ghimbir
- 4 linguri ulei de susan
- sare
Mod de preparare:
Se spală bucheţelele de broccoli şi germenii de soia. Se taie ananasul în feliuţe subţiri. Se taie mărunt ghimbirul. Se pun tăiţeii de orez în apă fiartă, timp de câteva secunde, apoi se lasă să se scurgă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie wok.
Se adaugă tăiţeii, broccoli, germenii de soia, mugurii de bambus, feliuţele de ananas şi ghimbirul. Se sotează totul, amestecând totul, timp de 5 minute, la foc iute.
Se adaugă sosul de soia şi se mai continuă fierberea timp de 2 minute. Se asezonează. Se serveşte imediat. In tigaia wok se pot adăuga câţiva creveţi, în acelaşi timp cu tăiţeii.
Sote de tăiţei în stil chinezesc
Pofta buna!