Sote de verze de bruxelles cu bacon si nuci

Printeaza

Sote de verze de bruxelles cu bacon si nuci din: verze de bruxelles, nuci, unt, bacon, sare, piper.

Această legumă oferă o cantitate semnificativă de fibre dietetice, care ajută la menținerea sănătății intestinale, promovând regularea tranzitului intestinal și prevenind constipația.

Sulforafanul, un compus găsit în varza de Bruxelles, este asociat cu capacitatea de a preveni creșterea celulelor canceroase și de a inhiba dezvoltarea tumorilor.

Ingrediente:

  • 1 kg verze de bruxelles
  • 60 gr nuci
  • 6 linguri unt
  • 4 felii bacon
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper

Mod de preparare:

Curatati si feliati verzele. Maruntiti nucile la blender. Topiti 2 linguri unt si adaugati nucile, sotati 7 minute.

Pastrati apoi deoparte. Gatiti bacon intr-o alta tigaie pana se rumeneste bine.

Topiti restul de unt si incorporati verzele, gatiti 7-10 minute.

Presarati nucile si asezonati, transferati intr-un bol de servire.

Garnisiti cu bacob si serviti.

Sote de verze de bruxelles cu bacon si nuci

4 portii, fiecare

  • 12gr carbohidrati
  • 5gr fibra
  • 8gr proteina

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Reteta zilei: Sote de varza de bruxelles

Sote de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, ulei, ceapa verde, condimente, sos de soia. Ingrediente:  450gr varza de bruxelles 1 lingura ulei 2 fire ceapa verde, tocata 1/2 lingurita condimente 1 lingura sos de soia     Mod de preparare: Radeti varza de bruxelles. Incalziti uleiul si adaugati varza, impreuna cu ceapa verde. […]

 

Varza de Bruxelles cu cascaval

Varza de Bruxelles cu cascaval din: varza de Bruxelles, unt, cascaval, pesmet, sare. Ingrediente: 800 g varză de Bruxelles 2-3 linguri cu unt 200 g caşcaval 2 linguri cu pesmet sare   Mod de preparare: Curăţaţi verzele de partea veştedă, spălaţi în 2-3 ape, scurgeţi şi fierbeţi în apă care clocoteşte. Adăugaţi 1 lingură cu […]

 

Supa de piureu de varza de Bruxelles

Supa de piureu de varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, unt, faina, sare. Ingrediente: o varză de Bruxelles o lingură unt o lingură făină sare   Mod de preparare: Varza de Bruxelles, după ce a fost curăţată, o fierbem îm apă clocotindă, sărată. Se face un rântaş din unt şi făină, de culoare deschisă, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.