Sote de vita provencale

Printeaza

Sote de vita provencale din: spata, ceapa, usturoi, ciuperci, ardei gras, rosii, masline verzi, fond de vita, foi de dafin, cimbru, rozmarin, pasta de tomate, unt, sare, piper, ulei si faina.

Ingrediente:

  • spată mânzat muschiul gros 900 g
  • ceapă 60 g
  • usturoi 5 g
  • ciuperci 200 g
  • ardei gras 150 g
  • rosii 150 g
  • măsline verzi 100 g
  • fond de vită 400 ml
  • foi de dafin 0.5 g
  • cimbru, rozmarin 0.5 g
  • pastă de tomate 60 g
  • unt 50 g
  • sare si piper  după gust
  • ulei  20 ml
  • făină  15 g

 

Mod de preparare:

Sote de vita provencale: Carnea se taie în cuburi de 2 centimetri si se condimentează cu sare si piper.

Ceapa și usturoiul se curătă si se taie mărunt. Rosiile se opăresc în apă fierbinte, se curătă de coajă și seminte si se taie cubulete.

Se curătă ciupercile, se feliază si se prăjesc în unt timp de 5-6 minute. Bucătile de carne se prăjesc în ulei timp de 20 de minute peste care se adaugă ceapa, se pudrează cu făină si continuăm prăjirea pentru încă 10 minute.

Apoi se adaugă fondul de vită, pasta de tomate, ierburile aromate, usturoiul si cuburile de rosii.

Sote-ul rezultat se fierbe la foc mic timp de o oră. Când carnea este gata se scoate, se scurge si se mentine la cald.

Peste sosul rezultat se adaugă ardei gras si se continuă fierberea pentru încă 10 minute.

Legătura de plante aromate se scoate si se reglează consistenta sosului cu un amestec de unt si făină, iar înainte cu 10 minute de servire se adaugă carnea, măslinele, ciupercile si se lasă la foc mic pentru uniformizarea gustului.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.