Soté de vita
PrinteazaO reteta simpla de sote de vita din: carne de vita, vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast si sare.
- carne de vită 720 g
- vin rosu 200 ml
- morcov 60 g
- ceapă rosie 50 g
- ulei de floarea soarelui 30 ml
- concentrat de vită (demi-glacé) 250 ml
- cimbru, foi de dafin după gust
- telină frunze 40 g
- pastă de tomate 60 g
- ciuperci 40 g
- bacon 30 g
- toast 20 g
- sare după gust
Mod de preparare:
Carnea de vită se taie cuburi si se marinează în vin rosu cu: ceapă, morcovi, cimbru si foi de dafin timp de 12 -24 ore. Se scoate carnea din marinată, se sotează în ulei împreună cu legumele.
Se deglasează cu vin rosu si marinată, se reduce, se adaugă demi-glacé, pasta de tomate, se îngroasă si se asezonează. Se servește cu garnitură obtinută din ciuperci, bacon, ceapă, crutoane.
Soté de vita
Pofta buna!