Souflaki
PrinteazaSouflaki din: carne de pui, vita sau miel, kaizer, cartofi, ceapa,ardei, rosii, ulei de masline, sare, piper, iaurt, castraveti, marar.
- 500 g carne file de pui, vită sau miel
- 200 g kaiser
- 6-8 cartofi
- 1 ceapă roşie mare
- 2 ardei graşi sau capia
- 2 roşii
- ulei de măsline
- sare
- piper
- beţe de frigărui
Pentru sos Tzatziki:
- 400 g iaurt
- 2 castraveţi
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai cuburi şi o condimentezi cu sare şi piper. Speli roşiile, ceapa şi ardeii, îi cureţi şi tai bucăţi. Pe beţele de frigărui, pui bucăţi de carne şi de legume.
Apoi le stropeşti cu ulei de măsline şi pui frigăruile pe grătar la copt. Cureţi cartofii şi îi tai pentru a putea fi prăjiţi. Tai kaiserul felii şi îl câleşti în ulei. Din iaurtul potrivit ca şi consistenţă, castraveţi şi mărar, faci un dressing (sos) şi condimentezi cu sare şi cu piper. Pe un platou, aşezi frigăruile, cartofii şi bucăţile de kaiser.
Serveşti alături sosul Tzatzichi.