Souvlaki cu oregano
PrinteazaSouvlaki cu oregano din: pulpa de porc, lamaie, sare, piper, oregano, usturoi, ceapa, ulei, boia.
- 1 kg pulpă de porc
- 1/4 cană zeamă de lămâie
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 piper proaspăt măcinat
- 1 lingură oregano
- 12 linguriţe usturoi tocat mărunt
- 1/4 cană ceapă rasă
- 2 linguriţe ulei de măsline
Pentru garnitură:
- 2 cepe mari, tăiate peştişori subţiri
- 1 linguriţă oregano
- piper măcinat şi boia iute, după gust
- 4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea cubuleţe cu latura de cca 3 cm şi puneţi-o într-un castron. Combinaţi sucul de lămâie, uleiul, sarea, piperul, oregano, usturoiul şi ceapa rasă şi turnaţi totul peste carne.
Amestecaţi, acoperiţi vasul şi lăsaţi la marinat cel puţin 2 ore (nu mai mult de o noapte).
Pregătiţi grătarul. Infigeţi bucăţile de came pe 8 frigărui. Frigeţi-le până se rumenesc bine pe toate părţile.
Pregătiţi garnitura. Incingeţi uleiul într-o tigaie. Prăjiţi toate ingredientele cca 6 min, amestecând continuu, la foc mediu spre mare.
Serviţi imediat fiecare frigăruie pe câte o pita, cu un pic de ceapă prăjită şi tzatziki.
Pofta buna!