Souvlaki de miel cu lamaie şi mărar
PrinteazaO reteta delicioasa de souvlaki din: usturoi, sare, ulei de masline, lamaie, marar, carne de miel
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 2 linguriţe sare de mare
- 4 linguriţe ulei de măsline
- coaja rasă şi sucul de la o lămâie
- 1 linguriţă de mărar tocat mărunt
- 700g de carne macră de miel, cum ar fi pulpă dezosată, tăiată in bucăţi mari pită sau lipie pentru servit
Mod de preparare:
Pisaţi usturoiul împreună cu sarea de mare într-un mojar (sau utilizaţi un robot de bucătărie mic), până când acesta se transformă într-o pastă. Amestecaţi bine uleiul, sucul de lămâie, coaja, mărarul şi usturoiul. Adăugaţi carnea de miel şi amestecaţi bine. Lăsaţi la marinat cel puţin două ore sau peste noapte la frigider. Dacă folosiţi frigărui de bambus, înmuiaţi-le în apă.
Dacă aţi pregătit carnea de miel în ziua precedentă, scoateţi-o de la frigider cu 30 de minute înainte să o daţi la foc. înfigeţi carnea în frigăruile înmuiate sau în frigărui de metal, încingeţi grătarul la temperatură înaltă sau pregătiţi o tigaie-grătar fierbinte.
Frigeţi carnea timp de 2-3 minute pe fiecare parte, stropind-o din când în când cu marinada rămasă. încălziţi puţin pita sau lipia, apoi umpleţi-o cu souvlaki. Dacă doriţi, adăugaţi salată grecească şi tzatziki.
Pofta buna!