Souvlaki de miel in pita din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita.
Ingediente:
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 2 lingurite sare de mare
- 4 linguri ulei de masline
- coaja rasa si zeama de la o lamaie
- 1 lingura de marar tocat marunt
- 700 g de carne de miel, cum ar fi pulpa dezosata, taiata in bucati mari
- pita sau lipie pentru servit
Mod de preparare:
Zdrobeşte usturoiul împreună cu sarea de mare într-un mojar, până când se transformă într-o pastă. Amestecă bine uleiul cu zeama de lămâie, coaja rasă, mărarul şi usturoiul. Adaugă carnea de miel şi amestecă bine.
Las-o la marinat cel puţin 2 ore sau peste noapte la frigider. Scoate carnea de la frigider cu 30 de minute înainte să o pui pe grătar.
Infige carnea în frigăruile înmuiate sau pe frigărui de metal, încinge grătarul sau o tigaie-grill.
Frige carnea timp de 2-3 minute pe fiecare parte, stropind-o din când în când cu marinada rămasă, încălzeşte puţin pita sau lipia, apoi umple-o cu souvlaki.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Cotlet de miel cu linte din: mazare, linte verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si ulei de masline. Ingrediente: 300 g de mazăre congelată 800 g linte verde din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de zahăr brun 1 legătură mică de mentă, […]
Carne de miel cu tarhon si bulion din: carne de miel, tarhon, ceapa, ulei, otet, bulion, sare. Ingrediente: 1 kg carne 1 lingura tarhon 1 ceapa mare 1 ceasca ulei 1 lingura otet 1 lingurita bulion de rosii sare Mod de preparare: Carnea se taie bucati si se rumeneste in ulei incins. Cand e […]
Miel marinat cu ghimbir din: coaste de miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 12 coaste de miel 10 frunze de mentă 1 bucată ghimbir proaspăt 1 căţel de usturoi 1 crenguţă de rozmarin 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 legătură pătrunjel sare şi piper […]
Cotlete de miel cu rozmarin la gratar din: cotlete de miel cu os, lamaie, ulei de masline, rozmarin, usturoi, portocale, sparanghel. Ingrediente: 6 cotlete de miel cu os 1lămâie 4 linguri ulei de măsline 3 fire rozmarin 3 căței de usturoi 2 portocale 1 kg sparanghel verde sos remoulade Mod de preparare: Se prepară […]
Gulas de miel cu rosii din: pulpa de miel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin, zahar, sos de rosii, vin rosu, amidon, suc de lamaie, rosii cherry si inimi de anhinare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel taiata cuburi 2 linguri ulei de masline sare piper boia de ardei […]
Pofta buna!