Souvlaki cu sos tzatziki din: pulp dezosate de pui, oregano, usturoi, piper, ulei de masline, sare, iaurt, castravete, usturoi, marar, zeama de lamaie, sare.
Ingrediente:
800 g pulpe dezosate de pui
1 lingura cu oregano uscat
2 catei de usturoi
1 lingurita cu piper macinat
4 linguri cu ulei de masline
sare
pentru sos tzatziki:
400 g iaurt grecesc
1 castarvete mare
2-3 catei de usturoi
1 lingura cu marar tocat
2 linguri cu ulei de masline
zeama de lamaie
sare
Mod de preparare:
Taie carnea în cuburi şi pune-le într-un castron. Zdrobeşte ustu-roiul, adaugă oregano, sare, piper şi ulei de măsline.
Amestecă şi toarnă peste cuburile de carne. Acoperă şi lasă la rece măcar două ore.
Curăţă de coajă castravetele şi îndepărtează seminţele (dacă sunt mari). Dă-l pe răzătoarea mică şi stoarce-l bine de zeamă.
Amestecă-l apoi cu iaurtul, usturoiul ras, uleiul de măsline, mărarul tocat, sare şi zeamă de lămâie după gust.
Dă la rece sosul tzatziki până în momentul servirii. Scoate carnea din frigider şi pune bucăţile pe ţepuşe, apoi aşază-le pe grătarul încins.
Serveşte souvlaki cu sos tzatziki, frunze de salată şi felii de sfeclă
Souvlaki de porc condimentat din: file de porc, usturoi, ulei, vin, oregano, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 2 căței de usturoi 100 ml ulei de măsline 50 ml vin roșu sec 2 linguri oregano sucul de la 2 lămâi sare piper Mod de preparare: Carnea se taie fâșii […]
Souvlaki de miel in pita din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita. Ingediente: 2 catei de usturoi, tocati marunt 2 lingurite sare de mare 4 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la o lamaie 1 lingura de marar tocat marunt 700 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.