Spaghete aglio e olio
PrinteazaSpaghete aglio e olio din: spaghete, sare usturoi, patrunjel, ardei, ulei, piper, ardei iute.
- 400 g spaghete
- sare
- 5 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel cu frunză netedă
- 1/2 ardei proaspăt
- 50 ml ulei de măsline extra virgin
- piper
- 1 ardei iute uscat
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb al dente în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri. Pătrunjelul se spală, se usucă şi se toacă mărunt. O lingură de pătrunjel se păstrează separat. Se spală ardeiul, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe mici sau fâşii.
Se încălzeşte încet uleiul într-o tigaie, în care se prăjeşte ardeiul 2 min., apoi se adaugă usturoiul. Se călesc încă cca. 1 minut. Usturoiul nu trebuie să se închidă la culoare, ca să nu devină amărui. Ardeiul iute se sfărâmă şi se adaugă şi el în tigaie.
Spaghetele se lasă la scurs într-o strecurătoare şi se adaugă apoi împreună cu pătrunjelul peste celelalte ingrediente.
Se amestecă bine, se asezonează şi se ornează cu pătrunjel.
Pofta buna!