Spaghete cu anchois
PrinteazaSpaghete cu anchois din: faina de grau, oua, galbenus, ulei de masline, ceapa, anchois, midii, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
Aluat:
- 400 g făină de grâu dur
- 1 ou
- 1 gălbenus
Sos:
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 100 g anchois
- 200 g midii
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: se aşază făina grămăjoară pe planşetă; se face o gropiţă la mijloc, unde se toarnă oul bătut cu un gălbenuş şi un praf de sare.
Se adaugă 100 ml de apă şi se amestecă mai întâi cu furculiţa, apoi se frământă aluatul.
Se înfăşoară în folie şi se laşă să se odihnească 30 min. Apoi se întinde o foaie foarte subţire şi se taie spaghete, care se tăvălesc prin făină ca să nu se lipească unele de altele (merge mai uşor dacă se foloseşte aparatul special de tăiat paste).
Se încinge uleiul, se căleşte ceapa tocată şi se înăbuşă la foc moale 10 min.
Se adaugă feliuţe de usturoi şi se prăjesc câteva minute. Se adaugă apoi anchois şi se fierb la foc moale până ce se topesc.
Intre timp, se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu sare, cca 3-4 min.
Se aşază midiile în sosul de anchoîs şi se lasă să se încălzească câteva minute.
Se ia sosul de pe plită şi se adaugă pătrunjel tocat şi sare; se amestecă împreună cu pastele scurse şi se serveşte imediat preparatul.
Spaghete cu anchois
Pofta buna!