Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata
PrinteazaSpaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata din: spaghete uscate, ulei de măsline extravirgin, usturoi, fileuri de anşoa, lămâie, ardei iuţi roşii uscati, frunze de cimbru proaspăt, pesmet, sare, piper.
Ingrediente:
- 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 16 fileuri de anşoa
- sucul de la 2 lămâi
- 2 ardei iuţi roşii, uscaţi şi mărunţiţi
Pentru pangritata:
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt
- 1 mână bună de frunze de cimbru proaspăt
- 200 g pesmet proaspăt
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, faceţi pangritata. Puneţi uleiul de măsline într-o tigaie încinsă, cu fundul gros. Adăugaţi usturoiul, cimbrul şi pesmetul; se vor căli şi vor începe să se rumenească.
Amestecaţi timp de câteva minute, până când pesmetul devine foarte crocant şi cu o culoare aurie.
Asezonaţi cu puţină sare şi piper negru proaspăt măcinat şi puneţi-l să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Fierbeţi spaghetele în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“.
In timp ce se fierb, puneţi uleiul şi usturoiul într-o tigaie, pe care o încingeţi la foc mic.
Pe măsură ce usturoiul începe să se înmoaie, puneţi şi fileurile de anşoa deasupra. După un minut, veţi observa că încep să se topească. Stoarceţi sucul de lămâie si presăraţi ardeii iuţi.
Adăugaţi şi spaghetele bine scurse şi amestecaţi-le, ca să se impregneze bine cu sos. Gustaţi — s-ar putea să mai fie nevoie de puţin suc de lămâie sau de sare şi piper. Serviţi imediat, presărând pangritata cu generozitate.
Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata
Pofta buna!